Archive

Recent Posts

2016, a termelés éve


Mivel az új év kezdetén járunk, arra gondoltam, hogy a blogomat az elmúlt év rövid összegzésével indítom.

2016 igazi hullámvasút volt számomra: szakmai megmérettetésekkel, izgalmas fellépésekkel és olyan feladatokkal teli év volt, amelyek, úgy éreztem, több szempontból is újszerű kihívások elé állítottak. Az évet fájdalmas személyes veszteségek és aggasztó politikai történések is nehezítették, így a 2016-os év összességében változó érzelmek tömegét hozta.

Azt vettem észre, hogy minden évben szilveszter közeledtével egy furcsa belső kényszer arra késztet, hogy mindenféle listákat és válogatásokat készítsek. Családi fényképeket szelektálok, hogy a belőlük készített montázzsal összefoglaljam az év személyes történéseit, és megpróbálom a szakmai eredményeimet is rövid címszavakban vagy számokkal summázva papírra vetni.

Alább megosztom veletek az egyik ilyen listámat, amelyen igyekeztem összegyűjteni az elmúlt év legfontosabb szakmai eredményeit. Fontos felsorolás ez nekem: különböző okokból ugyan, de valamennyi rajta szereplő pont igazi mérföldkő a szakmai karrieremben. Közülük sokat különösen nagy kihívás volt megvalósítanom, hiszen minden egyes feladat hosszú, fárasztó és aprólékos előkészületeket igényelt, amelyek sok szempontból eltértek a megszokott, eddigi koncertjeimet megelőző felkészülési folyamattól. Az ehhez szükséges energiákat és időt pedig az anyai teendők, a koncertek és a szokásos tanítási napok mellett kellett előteremtenem.

Végül az ígért lista:

  • a The Classical Flute and Guitar Project honlapja

  • a londoni Királyi Zeneakadémián folytatott doktori tanulmányaim első évének záróvizsgája: egy előadáskoncert, amelyen Koltai Katalin gitárművésszel bemutattuk közös Haydn zongoraszonáta-átiratunkat, illetve amelyen egy prezentáció keretében ismertettem a The Classical Flute and Guitar Project doktori témám kutatásainak eddigi eredményeit

  • az új, Glowing Sonorities lemezem megjelenéséhez szükséges előkészületek véglegesítése, beleértve a CD-hez tartozó kísérőfüzetben szereplő szövegek megírását. Az album a Hungaroton gondozásában jelent meg 2016 novemberében, 2017-től pedig a világ minden táján forgalomban van

  • első közös átiratunk kottájának elkészítése és véglegesítése Koltai Katalinnal. Mozart d-moll fantáziájából készült fuvola-gitár kottánk már kapható a boltokban, vagy megrendelhető online, innen:

http://www.noemigyori.com/shop

  • temérdek új írás elkészítése ehhez a saját, új honlaphoz

Néhány nap szabadság után visszatértem a szokásos munkarutinomhoz, hiszen a 2017-es év hasonlóan izgalmas feladatokat tartogat. Érdemes követni a honlapot, hogy mindig időben értesülj az újdonságokról.

Addig is mindenkinek egészséges, gondtalan és izgalmas új évet kívánok!

Noémi

  • Black YouTube Icon
  • Instagram Social Icon